Kérdések


Kérdések

A fülhallgató (becenevén füles) a fülkagylóba illeszkedik, ami kétségtelenül kisebb helyigénnyel jár, mint a fejhallgatók esetében, ám a kis helyigény sokszor gyengébb hangminőséggel párosul. A fejhallgató ("fejes") a fülre vagy a fül köré illeszkedik. Méreténél fogva általában jobb hangzással ajándokozza meg a használóját. Praktikus okokból a továbbiakban együtt kezeljük a fenti eszközöket, és közösen, fejhallgatóként hivatkozunk rájuk.

Ha a fejhallgatód nem elég hangos maximumra állított hangerő mellett sem, akkor érdemes fejhallgató erősítőt használni.

Magas hangerőnél elkezd torzítani a lejátszóm. Segíthet a problémán egy FiiO fejhallgató erősítő?

Igen, mindenképpen. A lejátszó hangerejét vedd lejjebb, hogy ne torzítson! A kellő hangerőről a Fiio fog gondoskodni.

Lehet, hogy normál körülmények között elég hangos lenne, de a környezeti zajok miatt adott esetben ez Neked nem elég. (Pl. buszon, repülőn vagy motoron ülve.) Az is előfordulhat, hogy nem tökéletes a hallásod, emiatt hangosabban kell zenét hallgatnod, mint másoknak. De ha magas impedanciás, profi fejhallgatót használsz, akkor is számíthatsz rá, hogy nem tudja azt meghajtani a lejátszód. Ebben az esetben viszont lehet, hogy jobban jársz, ha nem egy egyszerű fejhallgató erősítőt, hanem egy D/A átalakítóval ellátott készüléket választasz magadnak.

Az az eszköz, amelyik a digitális jelből (leegyszerűsítve: a .flac vagy .mp3 fájlból) analóg jelet állít elő. A digitális tárolás gondoskodik arról, hogy a rögzített hanganyag ne veszítsen az évek során a minőségéből. (Ugye hallottál már a bakelit lemezek kopásáról vagy a magnó kazetták öregedéséről?) A fejhallgató membránjait azonban nem lehet digitális jelfolyammal (azaz egyesekkel és nullákkal) működésbe hozni, ezért analóg jellé kell alakítani a hangot.

Részben igen. A kialakult gyakorlat szerint a hangkártya kifejezést inkább a számítógépekbe épített, alacsonyabb minőségű eszközöket értjük. A profi D/A átalakítókat D/A konverter, DA konverter vagy DAC (ejtsd: dak) néven emlegetjük. Továbbá vannak olyan DAC-ok is a kínálatunkban, amelyek speciális célokat szolgálnak, és nem számítógépes hangkártyaként funkcionálnak.

Természetesen. Mivel a FiiO fejhallgató erősítők külső egységként kapcsolódnak a számítógépedhez - vagyis nem kell szétcsavarozni a gépet - ezért általában gond nélkül használhatod azokat a céges gépedhez is. 

Ha van digitális (USB, koaxiális vagy optikai) kimenet a gépen, akkor érdemes azon keresztül csatlakoztatni a FiiO-t, ha nincs, akkor analóg módon.

Nem feltétlenül. Amellett, hogy a FiiO DAC-okat másodpercek alatt csatlakoztathatod a gépedhez, adunk melléjük a hordozáshoz szükséges tokot vagy fém dobozt is. Ha a fejhallgatót egyébként is viszed magaddal, akkor nem jelenthet gondot a DAC szállítása sem. De ha ennél kényelmesebb vagy, akkor tarthatsz egy FiiO DAC-ot otthon, és egy másikat az irodában.

Nem. Bármilyen olyan eszközhöz csatlakoztathatod a FiiO-t, amely a megfelelő csatlakozóval és az eszköz által támogatott formátumú, digitális kimenettel rendelkezik. A meglévő FiiO DAC-ok nagy része sztereó PCM jelet fogad - mivel általában ez a jel jelenik meg a digitális kimeneteken - de rövidesen megérkezik a DTS és Dolby házimozi jeleket is fogadni képes új modellünk, a D07K.

A FiiO D03K D/A átalakítót emiatt fejlesztettük ki. Kösd rá a D03K segítségével a televízió hangját a sztereó hangrendszeredre! Értékelni fogod a változást.

A 24 bites FiiO eszközök 16,7 millió különböző hangmagasságot tudnak dekódolni, a 16 bitesek viszont "csak" 65 ezret. Már a 16 bites eszközök is jóval szebben szólnak, mint a számítógépekbe épített, alaplapi hangkártyák, de az igazán profi hangzáshoz a 24 bites DAC-okat ajánljuk.

Azt, hogy a digitális-analóg átalakítás másodpercenként hány hangmintával dolgozik. A 192 kHz-es 192 ezer, a 48 kHz-es "csak" 48 ezer mintával. Természetesen a 192 kHz-es mintavétel jobb hangminőséget biztosít, mint a 48 kHz-es.

Bizonyára igen. De a hangminőség négy fő tényezőn múlik:

1. A lejátszott szám minősége. Egy agyontömörített mp3 fájl sosem fog úgy szólni, mint egy jó minőségű flac.

2. D/A átalakító. Erről írtunk az előző pontokban.

3. A fejhallgató és a kábelezés minősége.

4. A befogadó fél hallása. 

Mert a FiiO-nál elérhető áron kínálunk professzionális hangminőségű, elegáns megjelenésű készülékeket, amelyek koncert élménnyé varázsolják akár a legszürkébb irodai hétköznapot is.

Elérhető szinten tartjuk az árainkat, mivel tudjuk, hogy egyébként külföldről rendelnél. Raktárról szállítunk, így pár nap alatt kézbe veheted a megrendelt terméket, nem kell hetekig várnod a csomagot. Továbbá nem okozhat gondot az sem, ha kapcsolatba akarsz lépni velünk, mert esetleg garanciális ügyintésre van szükséged, vagy mert további információt szeretnél megtudni tőlünk.

Két lehetőséged van: Az Üzletek menüpont alatt látható kiskereskedelmi partnereinknél személyesen is kipróbálhatod az itt látható termékeket. (Látogatás előtt érdemes telefonon érdeklődni, hogy van-e raktáron a kiszemelt eszközből.) Ha innen, a FiiO Webshopból rendeled meg a kívánt eszközt, akkor sem kockáztatsz: ha a csomag átvételétől számított 14 napon belül úgy döntesz, hogy mégsem szeretnéd megtartani a FiiO fejhallgató erősítőt, jelezd nekünk, és mi kérdés nélkül visszafizetjük Neked a készülék árát.

Persze. A Kapcsolat menüpontban megtalálod az elérhetőségeinket.