09 Dec

WiFi nyomaira bukkantunk a FiiO M7 lejátszóban


A FiiO M7 lejátszó elvileg nem támogatja a hálózati szolgáltatásokat, így WiFi kezelésére sem képes.

Pedig az M7 lelkét adó Samsung Exynos 7270-es SoC chip rendelkezik WiFi támogatással, csak az áramkör megfelelő kivezetésére nem illesztett WiFi antennát a FiiO.

Kompromisszumokkal, de mégis kihasználható a FiiO M7 veszteségmentes lejátszó WiFi képessége. Mit jelent ez?

  1. A WiFi routered közelében kell lennie az M7-nek az online streaming szolgáltatások eléréséhez (Spotify, Deezer, Tidal stb.) Azonos szoba távoli sarkában már érezhető a gyenge WiFi vétel miatti szakadozó lejátszás, másik szobában pedig szinte lehetetlen online módon használni az M7-et. 

  2. A lejátszó kezelése minimálisan lelassul a WiFi és a streaming appok használatától. De:

  3. Offline módban kifogástalan minőségben  - akár Tidal Master módban - hallgathatod az előre letöltött, kedvenc zenéidet. (Utazás közben egyébként is jobb az offline módot használni a mobilnet fogyasztása helyett.)

  4. A router közelében lévő FiiO M7 lejátszó esetében maximálisan élvezhető online módban is az általunk tesztelt mindhárom streaming szolgáltatás, a Tidal, a Spotify és a Deezer is. (Vezetékes és Bluetooth fejhallgatóval is. - Utóbbival nem kell a router mellett maradnod, ha online zenét szeretnél hallgatni.)


Mit kell tenned, ha szeretnéd WiFi képessé tenni az M7 lejátszódat?

1. Firmware verzió ellenőrzése a FiiO M7 lejátszón

A képernyőzár feloldása után a kezdő képernyőn kattints a fogaskerék (Settings) ikonra!
A megjelenő Settings oldal General menüjén belül válaszd az About device menüpontot!
Ellenőrizd a Build number sort! Ha 1.0.8.-nál alacsonyabb számot látsz, akkor látogasd meg az alábbi oldalt, és frissítsd a firmware-t az ott leírt módon:
http://www.fiio.me/forum.php?mod=viewthread&tid=43537&page=1&extra=#pid124878
A következő lépések csak akkor fognak működni, ha már 1.0.8. a Build number!


2. Dátum beállítások ellenőrzése

A kezdő képernyőn kattints a fogaskerék (Settings) ikonra! A megjelenő Settings oldal General menüjén belül válaszd a Date & Time menüpontot!

A Select time zone pontban válaszd ki az Amsterdam (GMT+1) időzónát!
A Use 24-hour format kapcsolót húzd jobbra!
A Set date részen állítsd be az aktuális dátumot!
A Set time pontban állítsd be a pontos időt!

A fenti beállítások nélkül probléma lehet a streaming szolgáltatások elérésével.

3. Szoftver telepítési korlátozások kikapcsolása

Kezdő képernyő/Settings/General/About device menüben koppints hétszer Kernel version sorra!
A hetedik koppintást követő OK gombra történő kattintással kikapcsolod az M7 szoftver telepítési korlátozását, innentől bármilyen appot telepíthetsz a lejátszóra.

(Figyelem! Nem ajánlott a WiFi és a streaming appokon (Tidal, Deezer, Spotify stb.) kívül más appokat telepíteni az M7-re, mivel azok jelentősen leterhelhetik a lejátszót, és élvezhetetlenné tehetik a lejátszást.)

4. Kösd össze a számítógépet és az M7 lejátszót a mellékelt USB kábel segítségével!

5. Töltsd le a számítógépedre a Wifi Manager appot!

Ehhez kattints ide:
https://fiio.hu/download/m7_wifi.apk


6 .Tölsd le a számítógépre a használni kívánt streaming zenei appot:

https://fiio.hu/download/m7_tidal.apk
https://fiio.hu/download/m7_spotify.apk
https://fiio.hu/download/m7_deezer.apk


7. Másold át a számítógépre letöltött WiFi Managert és a kiválasztott streaming appot a lejátszóra,

a lejátszód memóriakártyáján a Download könyvtárba (ha nincs ilyen, hozd létre), vagy az M7 belső memóriájának Download könyvtárába. 

Érdemes a memóriakártyára másolni a telepítő fájlokat az M7 belső tárhelyének kímélése érdekében.

8. WiFi Manager telepítése

Az M7 lejátszó kezdő oldalán indítsd el a File Management appot, majd koppints az Internal storage-ra, vagy az SD Cardra (attól függően, hogy hová másoltad a 6. pontban az appokat)! Válaszd ki a Download mappát, majd koppints az m7_wifi.apk fájlra! Válaszd az Install lehetőséget, majd a telepítés után az Open feliratra kattintva nyisd meg a WiFi Managert!

(Ha nem indul el a telepítés, akkor ellenőrizd, hogy a 3. pontban sikerült-e kikapcsolnod a szoftver telepítési korlátozást! A 3. pontban leírt helyen koppints a Kernel version sorra! Kikapcsolt korlátozás esetén „No need…” üzenetet kell kapnod. Ha nem jelenik megy ilyen üzenet, akkor ugorj vissza a 3. pontra a folytatás előtt!)

9. A WiFi Managerben a Change log üzenet eltüntetéséhez húzd fel az ujjadat a kijelző bal alsó sarkából, majd a „WiFi is currently disabled. Do you wish to enable it?” üzenetre válaszolj Yes-t. Ezzel bekapcsolod a FiiO M7 lejátszón a WiFit.

10. WiFi Manager fejlécének jobb szélén kattints a három pontra, majd a Settings menüpontra! A megnyíló Settings oldalon görgess le a Notification icon sorhoz, és engedélyezd azt, majd görgess az Enable WiFi on start sorhoz, és azt is engedélyezd! Minden más beállítás változatlan maradhat. A bal felső sarokban kattints a balra nyílra.

11. A WiFi Manager ablakban válaszd ki a saját WiFi hálózatodat, majd a jelszó beírásával csatlakozz a hálózathoz!

A sikeres csatlakozást zöld pipa és Connected felirat jelzi a WiFi Managerben. Ha máshol szeretnéd ellenőrizni a WiFi kapcsolódás állapotát, akkor húzd le az ujjadat a képernyő tetejéről, és az állapotjelző ikonok alatt látni fogod a WiFi Manager sávjában a kapcsolati állapotot.

12. Az M7 lejátszó kezdő oldalán indítsd el a File Management appot, majd koppints az Internal storage-ra, vagy az SD Cardra (attól függően, hogy hová másoltad a 6. pontban az appokat)! Válaszd ki a Download mappát, majd koppints a telepíteni kívánt streaming apphoz tartozó telepítő fájlra, majd a pár másodperc után megjelenő Install feliratra!

13. A streaming app telepítését követő App installed.” felirat megtekintése után nyomd meg a megjelenő Open gombot, majd jelentkezz be a Tidal/Spotify/Deezer azonosítóddal! (Ha még nem rendelkezel ilyenekkel, akkor érdemes számítógépről regisztrálni a kívánt szolgáltatáshoz, mivel az M7 parányi méretéből adódóan kissé körülményes a lejátszón regisztrálni.)

Érdemes a közvetlenül a WiFi router mellé tenni a lejátszót a szakadozásmentes online lejátszáshoz és az offline tartalom letöltéséhez.

14. A telepítést követően a kezdő képernyőről is elérhető lesz a telepített streaming app. Indításhoz koppints a Tidal, Spotify vagy Deezer ikonra!


--> Kellemes zenehallgatást kívánunk! <--Címkék: FiiO, M7, DAP, WiFi, Spotify, Deezer, Tidal