Kérdése van erről a termékrőlFiiO FT3 fejhallgató (350 Ohm)

Magas impedanciás, professzionális fejhallgató 60 mm-es DLC membránnal 

A FiiO FT3 fejhallgató azoknak a műkedvelőknek készült, akik csúcsminőségű, viszonylag nagy teljesítményű forrásból hallgatnak zenét.
Amikor először kiveszed az FT3-at az impozáns, bőr tokjából, már akkor érezni fogod, hogy prémium megoldással van dolgod.

Hangkeltők

A megszokottnál nagyobb, 60 mm átmérőjű membrán magasabb intenzitással és alacsonyabb zajjal szólaltatja meg a hangokat, mint a kisebb membránok. Az FT3 hallgatása közben tökéletes színpadkép rajzolódik ki, ha becsukod a szemeidet.

A membrán anyaga DLC, vagyis diamond like carbon. A gyémánthoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező, kompozit anyag ideális fülhallgató membránnak: Könnyű és rugalmas, így tökéletesen szólaltatja meg a teljes frekvencia tartomány hangjait, és pont annyira merev, hogy ne keltsen akusztikus zavarokat.  A DLC membránt egy berillium bevonatú peremgyűrű veszi körül. Ez a gyűrű úgy rögzíti a házhoz a membránt, hogy az elegendő mozgásteret kapjon, mégis megbízhatóan a helyén maradjon.

A 0,035 mm átmérőjű, réz borítású alumínium szálakból álló a tekercs alapanyaga Japánból érkezett a FiiO műhelyébe. Az N52-es neodímium mágnesekből épített, asszimetrikus mágneses tér kialakítását a membrán  nemlineáris mozgásához igazították.

A FiiO FT3 350 ohmos impedanciája a professzionális fejhallgatóknál megszokott tiszta hangzást, magas jel-zaj viszonyt biztosít.

Ház

A FiiO FT3 fejhallgató háza alumínium ötvözetből készült. Az alufelnire emlékeztető, üreges kialakítás miatt könnyű, mégis strapabíró az FT3. A méhkaptár jellegű, hatszögletű cellákból álló háló a legújabb FiiO lejátszók és DAC-ok formavilágához illeszkedik. A nyitott kialakítás miatt az FT3 a szabadtéri koncertek szellősségével szólal meg, a zárt megoldásnál (és koncert termeknél) előforduló visszhangok nélkül. 

A fejhallgatóknál fontos, hogy a fülpárnák kényelmesen illeszkedjenek a fejünkhöz. Az FT3 fül köré illeszkedő megoldása nagyon komfortos. Az FT3-ban három forgáspont adja meg a hangszórók elfordításához - és így a tökéletes felfekvéshez - a szabadságot. A füllel párhuzamosan pozícionált membránok is hozzájárulnak a tökéletes hangzáshoz. A csomagban két pár fülpárnát találsz: egy szarvasbőr és egy műbőr pár közül választhatod ki a neked szimpatikusat.

Kábel

A fejhallgatót a lejátszóval összekötő, monokristályos réz kábelt a japán Oyaide megrendelésére gyártották a Furukawa gépsorai HPC-23T néven.

Csatlakozók

A kábel egyik végén 3.5 mm-es, kétpólusú csatlakozókat találsz L és R jelöléssel, ezek csatlakoznak a fülhallgató bal (L) és jobb (R) oldalához. A kábel másik végéhez 4 csatlakozó illeszhető: 
 • 3.5 mm-es, asszimetrikus jack, 
 • 4.4 mm-es, szimmetrikus csatlakozó, 
 • 3.5 -> 6.35 mm adapter, 
 • 4.4 -> XLR-4 adapter.

Válaszd ki a lejátszódnak megfelelő csatlakozót, és élvezd az FT3 csodálatos hangját a kedvenc lejátszóddal!
(A FiiO FT3 fejhallgatót érdemes legalább 100 mW-os kimeneti teljesítményű lejátszóval használni, ezért az okostelefonok mellé javasolt pl. egy FiiO Q7 DAC-ot csatlakoztatni, vagy dedikált FiiO lejátszót vagy DAC-ot használni. Ajánlott lejátszók és DAC-ok:  K5 Pro, K7, K9 család, M15, M15(s) , M17, Q7, R7)

A FiiO FT3 fejhallgatót a Japan Audio Society HiRes Audio minősítéssel jutalmazta.


Légy te is részese a csodának, lepd meg magadat egy FiiO FT3 fülhallgatóval!


A csomag tartalma

 • FiiO FT3 fülhallgató lecsatolható kábellel
 • 2 pár fülpárna
 • Bőr tároló tok
 • 3.5 és 4.4 mm-es csatlakozók
 • 3.5 -> 6.35 adapter
 • 4.4 -> XLR4 adapter

Gyártói adatlap

A termék teljes műszaki leírását megtalálod a FiiO nemzetközi oldalán, ide kattintva.
A fülhallgató műszaki adatai
Frekvencia átvitel 7 Hz - 40 kHz
Impedancia 350 Ω
Hangkeltő oldalanként egy-egy 60 mm-es DLC membrán berillium bevonatos peremmel
Távirányító Nincs
Mikrofon Nincs
Érzékenység 105 dB
Tömeg 391 gramm (kábel nélkül)
Kábel hossza 300 cm
Csatlakozók 3.5 mm jack, 4.4 szimmetrikus, 3.5->6.35 mm adapter, 4.4 -> XLR4 adapter
 • Kérdések (0)
 • Vélemény írása

  Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz