FiiO FH9 IEM fülhallgató - Ezüst

 • Kérdések (0)
 • Elérhetőség: Raktáron
  269.990 Ft
  -+
   

  Kérdése van erről a termékről  FiiO FH9 IEM fülhallgató - Ezüst

  Luxus kategóriás, hibrid fülmonitor Knowles lengőnyelves hangkeltőkkel

  A FiiO FH9 fülhallgató egy újabb mérnöki csoda. A szemet gyönyörködtető, titán házban oldalanként 7 hangkeltő dolgozik.

  Történet

  A FiiO FH9 megalkotásával két évet töltöttek a fejlesztő mérnökök, akiknek a fő célja egy tökéletes hangzású fülhallgató létrehozása volt. Az FH9 kidolgozásánál felhasználták az FH7-re érkező felhasználói visszajelzéseket.

  Két komoly kihívással kellett szembenézniük a szakembereknek: Korlátozott méretű helyen kellett elhelyezniük meglepően sok alkatrészt, és a különböző hangkeltők által megszólaltatott frekvencia sávokat úgy kellett egymáshoz igazítaniuk, hogy közöttük sem az átfedés, sem a kimaradt sávok ne okozzanak problémát. 

  A cél érdekében hatszor tervezték újra a teljes belső elrendezést, és háromszor finomították az akusztikai részleteket. A belső tesztelés után a felhasználói visszajelzések is igazolták: A végeredmény kritikus szemmel nézve is tökéletes lett.

  Hangkeltők

  A mély hangokat egy második generációs, 13.6 mm-es DLC (diamond like carbon) membrán szólaltatja meg. A mozgatást végző elektronika (a korábbi modellekben alkalmazotthoz képest) 20%-kal megnövelt teljesítménye a színpadi mélyládák basszus élményét adja. A membrán közelében elhelyezkedő S.Turbo v2.0 hangcsatornák kiemelik a mély hangokat, kiszűrik a magas felharmonikusokat. 

  A lengőnyelves hangkeltők specialistája, a Knowles a FiiO csapatával együtt dolgozta ki az FH9 lengőnyelves (balanced armature) hangkeltő összeállítását.

  A közép és a magas hangokért felelős hangkeltő pár mellett helyet kapott az extra magas hangokra optimalizált SWFK-31736 pár is, hogy azokat a magasakat is élethúen adják vissza, amelyeket sokan már nem is hallanak, csak éreznek. A hangszóró házban lévő, keskenysávú szűrő kiszűri a belső rezonanciák káros hatásait.

  Ház

  A FiiO FH9 titán ház ergonómikus formáját precíz CNC megmunkálógépek alakították ki. A repülőgép alkatrészeknél is használt anyag különleges bánásmódot igényel. Egy-egy CNC gépen mindössze 6 pár FH9 ház készül naponta. Az elegáns megjelenésű ház később sem veszít a fényéből, a bőrbarát anyag pedig hosszútávú viselést tesz lehetővé.

  A félig nyitott kialakítás megelőzi a belső reflexiókat, megvédi a füleidet a túlzott hangnyomástól, a zenét pedig hagyja lélegezni, hogy az annyira tisztán szólaljon meg, amennyire csak lehet.

  Illesztétek

  A csomagban megtalálható, cserélhető hangcsövek segítségével kialakíthatod a zenei ízlésednek megfelelő hangzást. Válaszd a pirosat a basszus intenzív, a zöldet a magas vagy a feketét a kiegyensúlyozott megszólaláshoz. A fül illesztékek gazdag palettájából használd a számodra legkényelmesebb párt, hogy a zenehallgatás maximálisan élvezetes legyen.

  Kábel

  A zene tisztasága szempontjából kiemelt szerepe van a fülhallgató kábelének. A FiiO FH9 kábele nagytisztaságú, egykristályos sterling ezüstből készült. Az összesen 8 x 28 elemi szálon torzításmentesen halad végig minden zenei részlet. A kábelt védő fekete, áttetsző TPU borítás megakadályozza az ezüst oxidációját. A színtartó anyag UV hatására sem színeződik el.


  Csatlakozók

  Az ezüst kábel egyik végén lepattintható MMCX csatlakozók vannak. A csatlakozásnál alkalmazott színkódok megkönnyítik az oldalak azonosítását. (Piros - jobb, kék - bal) A rozsdamentes acél csatlakozók dőlésszögének kialakítását számos felhasználói teszt előzte meg, hogy a kábel elvezetése kényelmes legyen.

  A kábel másik végén a FiiO felsőkategóriás fülhallgatóinál megismert, cserélhető csatlakozó van. A lejátszód kimenetétől függően választhatod a hagyományos, 3.5 mm-es jack csatlakozót, vagy a 2.5 és 4.4 mm-es, szimmetrikus csatlakozót, amelyek a csomagban megtalálhatóak.

  A fenti tartozékok mellett tároló dobozt, tisztitó kefét és további hasznos kellékeket találsz a csomagban.


  A FiiO FH9 fülhallgatót a Japan Audio Society HiRes Audio minősítéssel jutalmazta.


  Légy te is részese a csodának, lepd meg magadat egy FiiO FH9 fülhallgatóval!


  A csomag tartalma

  - FiiO FH9 fülhallgató lecsatolható ezüst kábellel
  - 3 pár szűrő (hangcső)
  - Fülillesztékkészlet
  - FiiO HB5 tároló doboz
  - FiiO SK1 mágneses kábel rendező
  - Tisztító ecset
  - 2.5, 3.5 és 4.4 mm-es csatlakozók
  - MMCX szétszedő eszköz


  Gyártói adatlap

  A termék teljes műszaki leírását megtalálod a FiiO nemzetközi oldalán, ide kattintva.

  A fülhallgató műszaki adatai
  Teljesítmény 100 mW
  Frekvencia átvitel 10 Hz - 40 kHz
  Impedancia 18 Ω
  Hangkeltő oldalanként egy 13.6 mm-es DLC membrán + hat Knowles lengőnyelves hangkeltő
  Távirányító Nincs
  Mikrofon Nincs
  Érzékenység 108 dB/mW
  Tömeg 12.8 gramm fülhallgatónként (kábel nélkül)
  Kábel hossza 120 cm
  Csatlakozók 3.5 mm jack, 2.5 szimmetrikus, 4.4 szimmetrikus, MMCX
 • Kérdések (0)
 • Vélemény írása

  Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz