Kérdése van erről a termékrőlFiiO M17 

Luxus kategóriás, veszteségmentes lejátszó Android operációs rendszerrel
2 x THX788+ analóg erősítő chip, dupla ES9038PRO DAC, 2 x 3000 mW kimenő teljesítmény.

A FiiO M17 veszteségmentes lejátszóval a FiiO újradefiniálta a hordozható lejátszókkal kapcsolatos határokat.
Az M17 paraméterei egy asztali lejátszóéval vetekszenek, és egyes esetekben akár túl is szárnyalják azokat.

1. A Qualcomm Snapdragon 660 SoC chip az egyik leggyorsabb processzor a DAP világban. Sokat tud, villámgyors és keveset fogyaszt - ezért ideális eszköz a veszteségmentes lejátszókba.
2. Az ES9038PRO digitális-analóg chip (DAC) az ESS Technologies terméke, benne chipenként 8 párhuzamos csatornán folyik a feldolgozás. Az asztali lejátszók felső kategóriájában találhatóak meg ezek a chipek. Az M17-ben két darab ES9038PRO működik, külön dekódolva a jobb és a bal csatorna jelét.
3. A THX788+ analóg erősítő chipet a THX külön a FiiO kérésére hozta létre a "sima" THX788-ból a kívánt teljesítmény elérése érdekében. A két THX788+ analóg erősítő chip a stúdió fejhallgatókat is gond nélkül meghajtja. (A THX logó a mozifilmek végéről is ismerős lehet, a filmipar magas elvárásai hívták életre a THX globálisan elismert megoldásait.)
4. 1080 x 2160 felbontású, 5.99"-es érintő kijelző teremt kapcsolatot a rendszer és a használója között. A beépített giroszkóp érzékeli a lejátszó helyzetét, és szükség esetén megfordítja a képet. Ez praktikus, ha a csatlakoztatandó kábelek a fejjel lefelé fordított lejátszóhoz illeszkednek jobban.
5. A nagy felbontású zenék dekódolása és a nagyteljesítményű fejhallgatók meghajtása mind-mind jelentős hőtermeléssel jár. Ezt a hőt a drága számítógépek processzorainál is alkalmazott, úgynevezett Vapor Chamber megoldás vezeti el. (Párakamra, gőzkamra, hőkamra néven is ismerheted ezt a technológiát.)
6. A beépített Li-Ion akkumulátor 9200 mAh kapacitású. Az akkumulátor QC4.0 + PD gyorstöltővel 3-4 óra alatt feltölthető.
7. A QCC5124 Bluetooth chip minden ma ismert és népszerű kodeket támogat, többek között az AptX HD-t és az LDAC-ot is.
8. A fő chipeket kiszolgáló komponensek is mind alacsony tűrésű, alacsony zajú és magas minőségű alkatrészek a femtoszekundumos kristályoszcillátoroktól egészen a szuperkondenzátorokig.
9. A FiiO M17 veszteségmentes lejátszó dualband WiFijén keresztül elérheted a Tidal, Spotify és Deezer mellett az Apple AirPlay szolgáltatást vagy pl. a DLNA-s tárhelyedet.
10. Az Android 10 operációs rendszerre szabadon telepítheted a kedvenc appjaidat a Google Play Store-ból.

A FiiO M17 a többi hordozható lejátszóhoz képest nagy és nehéz. Nem is az a célja, hogy futáshoz vagy közösségi közlekedés közben használd. Az M17 egy olyan csúcsragadozó, amellyel elvonulhatsz egy csendes szobába, hogy ne zavarjon a család, vagy amit magaddal vihetsz egy külföldi útra, ha szeretnéd.

Dönthetsz úgy is, hogy a mellékelt állványra helyezve használod az M17-et, úgy egészen elképesztő, oldalanként akár 3000 mW-os teljesítményre is képes ez a csinos kis szörnyeteg. Ilyenkor érdemes átváltani a lejátszón DC módra, hogy a lejátszó a beépített akkumulátor helyett az egyenáramú (DC) tápegységből kapja a tápfeszültséget. Ha elmész otthonról, kapcsolj vissza Battery (akkumulátor) módba, feltöltött akkuval akár 10 órán át is élvezheted az M17 szolgáltatásait.


Lejátszó üzemmódok:

1. Android - Ebben a módban szabadon hozzáférsz az Androidra telepített appokhoz: Chrome, Apple Music, Tidal, Spotify, Deezer és még hosszan folytathatnánk a sort.
2. A Pure Music módban kizárólag a FiiO Music App fut, így semmi sem zavarhatja meg a nyugodt zenehallgatást.
3. USB DAC módban a számítógéped beépített hangkártyáját válthatod ki egy professzionális külső hangkártyával.
4. A Bluetooth fogadás funkció akkor nagyon praktikus, ha a szobai hangrendszerhez csatlakoztatott M17-re egy külső, Bluetooth képes eszközről szeretnél zenét küldeni.
5. SPDIF RX - Ha az SPDIF koaxiális bemeneten érkezik a digitális jelfolyam az M17-be, akkor válaszd ezt a módot!
6. AirPlay - Ha Apple eszköz a forrásod, akkor az AirPlay mód a megoldás.

 

A FiiO M17 alumínium ötvözet háza precíziós CNC megmunkálással készült. A FiiO M17 moduláris felépítésű, a ház belső kialakítása a funkcionális moduloknak ad otthont. A modulok között árnyékolásról rézötvözet árnyékoló lemezek gondoskodnak. A modulok szétválasztása és az áramköri elemek kiválasztása iterációs lépések sokaságának az eredménye. Az egyes lépések után a fejlesztők újra és újra megmérték a fogyasztást, és ellenőrizték a hallgatási élményt és a modulok közötti interferenciákat. A működés közben keletkező hő nagy részét a fent említett Vapor Chamber hűtők vezetik el a processzoroktól az alumínium ház keretéhez. Az M17 mellé adott bőrtok hátsó rácsa a tokon kívülre vezeti a tokba helyezett lejátszó felesleges hőjét. A ház és a tok külső megjelenésében hangsúlyos szerepet kapott a hexagon (hatszög) forma, amely a Snapdragon 660 processzor Hexagon nevű DSP áramkörére emlékeztet.

A FiiO M17 előlapját szinte teljesen kitölti az érintőképernyő. A lejátszó két oldalán nyomógombok sorakoznak.

A bal oldali gombokkal lépkedhetsz a zeneszámok között, elindíthatod vagy megállíthatod a lejátszást. A multifunkciós gomb szerepét kiválaszthatod a menüből. A Hold kapcsoló kikapcsolja a fizikai gombokat, így megvédve azokat a véletlen benyomódástól.
A jobb oldalon kapott helyet a ki- és bekapcsoló mellett a hangosítő és a halkító gomb. Az alsó kapcsolóval átválthatsz külső tápegység (DC) betáplálásról belső akkumulátorra (Batt) és vissza. 

A lejátszó élein látható, ambiens fény működését beállíthatod az igényeidnek megfelelően.

Hangerő szabályozásra a jobb oldali gombok mellett a felső élen elhelyezett tekerőgombot is használhatod, vagy akár az érintőképernyőn megjelenő csúszkát. Ha távolról szeretnéd szabályozni a hangerőt, azt megteheted egy másik eszközre telepített FiiO Music alkalmazás  FiiO Link funkciójával.

A lejátszó tetején az alábbi csatlakozókat találod:

 • 3.5 mm-es fülhallgató kimenet / vonali kimenet (menüből választható)
 • 6.35 mm-es fejhallgató kimenet 
 • 2.5 mm-es, szimmetrikus fülhallgató kimenet 
 • 4.4 mm-es, szimmetrikus fejhallgató kimenet / vonali kimenet (menüből választható)

A lejátszó alján kapott helyet:

 • RCA SPDIF (digitális) koaxiális bemenet / kimenet (menüből választható)
 • MicroSD kártyatartó - maximum 2 TB-os, legalább Class 10 sebességű kártyát fogad.
 • USB-C (USB3.0) csatlakozó töltéshez, adatávitelhez, USB DAC funkcióhoz
 • USB-C (USB2.0) csatlakozó, ide csatlakoztathatsz pl. egy külső merevlemezt, ha nem elég a belső tárhely.

A vezetékes fejhallgatódhoz beállíthatod a kívánt erősítési szinten (Gain): Az alacsony/közepes/magas erősítés mellett megtalálod a fejhallgató (headphone) módot is. Hálózati töltőre kötött, DC módban lévő lejátszón elérhető az Enhanced over-the-ear headphone mode, amelynek a nagyon magas impedanciás, professzionális fejhallgatók meghajtása a célja.

A vezetékes csatlakozási módok mellett Bluetooth kapcsolatot is létesíthetsz adó és vevő szerepben is:

 • Bluetooth adóként támogatott kodekek: SBC、AAC、aptX、aptX LL、aptX HD、aptX Adaptive、LDAC
 • Bluetooth vevőként támogatott kodekek: SBC、AAC、aptX、aptX HD,LDAC


Táplálási módok

1. DC módban kizárólag a mellékelt tápegységből fogadja az áramot a FiiO M17, a belső akkumulátor ilyenkor "pihen".
2. Battery (akkumulátor) módban csak a belső akkumulátor táplálja a lejátszót.
3. Hibrid működés esetén a külső tápegység egyszerre tölti az akkumulátort és táplálja a lejátszót.


A FiiO M17 lejátszó létrehozása másfél évig tartott annak a fejlesztő csapatnak, akik a korábbi EISA díjas FiiO lejátszókat is készítették. Az alkotás során számos, a hordozható lejátszóknál korábban elterjedt korlátot léptek át. A végeredmény egy olyan lejátszó lett, amely szinte minden képzeletet felülmúl. A FiiO M17 veszteségmentes lejátszó megkapta a Japan Audio Society-től a Hires Audio mellett a HiRes Audio Wireless minősítést is. 

A FiiO M17 használata az igazi műkedvelőknek ajánlott. Vajon Te is közéjük tartozol?


A csomag tartalma

 • FiiO M17 veszteségmentes lejátszó
 • Hűtő állvány aktív hűtéssel 
 • Tápegység
 • Kijelzővédő fólia oleofób réteggel ellátva (felhelyezve a lejátszóra)
 • USB 3.0 kábel USB-C csatlakozóval töltéshez, adatátvitelhez, DAC funkcióhoz és USB-Audio kimenethez
 • Memóriakártyatartó-nyitó tüske
 • Porvédő dugók a használaton kívüli csatlakozók védelméhez
 • Bőrtok hűtőráccsal


Kipróbálható

Hallgasd meg az M17-et az iJoe üzletében!


Teszt

Az Audio & Vision Online szakértői alaposan letesztelték a FiiO M17 lejátszót. Kattints ide az eredményért


Gyártói adatlap videókkal

Kattints ide, ha meg szeretnéd nézni a FiiO M17 lejátszó angol nyelvű oldalát! A FAQ oldalon számos videó látható az M17-ről.
A lejátszó műszaki adatai
Fejhallgató impedancia 16~600Ω
Teljesítmény 2*3000 mW (32 Ω, szimmetrikus kimenet)
Frekvencia átvitel 5 Hz - 80 kHz
Mintavétel 768 kHz/32 bit DSD512
Fájl formátumok DSD: iso, dsf, dff, dst DXD APE,ALAC,FLAC,AIFF,WAV,WMA,MP2,MP3,AAC,OGG, MQA
Torzítás (THD+N) <0.0007%
Jel/zaj viszony (SNR) >122dB
Memória 64 GB + max. 2 TB microSD
Méret 156.4 x 88.5 x 28 mm
Tömeg 610 gramm
Operációs rendszer Android 10
Chipkészlet CPU: Snapdragon 660, DAC: ES9038PRO*2, AMP: THX AAA-788+*2, BT: QCC5124, USB: XMOS XUF208, XTAL: NDK femtosecond xtal*2
Bluetooth Bluetooth v5.0 (QCC5124)
WiFi Dual band 2.4 GHz és 5 GHz
Csatlakozók 3.5 mm-es és 6.35 mm-es fejhallgató kimenet, 2.5 mm-es és 4.4 mm-es szimmetrikus kimenet, koaxiális ki-/bemenet, 2x USB-C (töltés, adatátvitel, USB-Audio, külső tárhely)
 • Kérdések (0)
 • Vélemény írása

  Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz