FiiO BTA30 Bluetooth adó-vevő

 • Kérdések (0)

 • Elérhetőség: Kifutott
  33.333 Ft
  -+
   

  Kérdése van erről a termékről  FiiO BTA30 Bluetooth adó/vevő/DAC

  A BTA30 eredeti változata már nem rendelhető, mivel nem gyárja azt a FiiO az AK4490 chip elérhetetlensége miatt. (Az AKM gyár tűzeset miatt jelenleg áll.)

  Az utód termék BTA30 Pro néven szeptember végére várható, új chipkészlettel.


  A FiiO BTA30 olyan tisztán viszi át a hangot Bluetooth-on keresztül, mintha vezetéket használnál.

  A BTA30 egy univerzális eszköz, melyet három fő feladatra használhatsz:

  1. Bluetooth vevő
  2. Bluetooth adó 
  3. D/A átalakító

  Bluetooth vevő - BT RX

  Ebben a módban a Bluetooth képes hangforrásból (okostelefonból, tévéből, számítógépből stb.) Bluetooth kapcsolaton keresztül érkezik a hang a BTA30-ba. A BTA30 analóg vonali vagy digitális optikai/koaxiális kimenetét csatlakoztasd egy erősítőhöz vagy aktív hangfalhoz! A BTA30 két forrást tud párhuzamosan kezelni. A két párosított eszköz közül azt használja aktuális forrásként, amely felől zenei jelfolyamot érzékel. Két aktív jelfolyam esetén csak akkor vált a második forrásra a BTA30, ha az elsőn megáll a jelfolyam, és fordítva.

  Bluetooth adó mód – BT TX

  A BTA30 vezetékes összeköttetésen keresztül fogadja a digitális formátumú zenei jelet, és Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítja azt egy vagy két Bluetooth fogadására képes fülhallgatóhoz vagy külső hangrendszerhez. Ha két Bluetooth eszközt csatlakoztatunk a BTA30-hoz, akkor mindkét vevőn egyszerre hallható a BTA30-ból származó hang. (Pl. a tévéből származó műsort két Bluetooth fejhallgatóval egyszerre élvezhetitek a társaddal.)

  Vezetékes D/A átalakító mód - DAC

  A BTA30 optikai, koaxiális vagy USB kábelen  keresztül fogadja a digitális jelfolyamot a lejátszó felől (ami akár egy számítógép is lehet). A digitális-analóg átalakítást követően az analóg jel a BTA30 vonali (line-out) kimenetén jelenik meg. Az RCA csatlakozón keresztül egy külső erősítőhöz (pl. szobai hangrendszerhez) továbbíthatod a BTA30 által dekódolt, analóg hangjelet. A BTA30 átalakítási képessége az alkalmazott bemenettől függ: koaxiális bemeneten 192 kHz/24 bit (DSD64), optikai bemeneten  96 kHz/24 bit, USB bemeneten pedig  48 kHz/16 bit minőségben működik az átalakítás.

  A FiiO BTA30 külső eszköz (pl. okostelefon) használata nélkül csatlakoztatható a FiiO BTR sorozatú adapterekhez egy pár nyomógomb nyomva tartásával. (BTR3K, BTR5 stb.)

  A BTA30 fém háza az elegáns megjelenés mellett az elektromágneses árnyékolásért is felel.

  A házhoz csatlakozó, külső antenna ideális körülmények között akár 30 méteres kör lefedésére képes.

  A Bluetooth átalakításról a Qualcomm CSR8675-ös chip gondoskodik. A Bluetooth v5.0 szabvány gyorsabb, stabilabb kapcsolatot eredményez, mint a korábbi Bluetooth verziók.

  A FiiO BTA30 adó és vevő irányban is támogatja a legmodernebb, legtisztább átviteli protokollokat, így az LDAC-ot és az AptX-HD-t, de a hagyományos, régebbi eszközökkel kompatibilis átviteli módokon is képes kommunikálni.

  Az AK4490-es DAC chip az azt körülvevő film kondenzátorokkal tökéletes digitális-analóg átalakítást végez, hogy a végeredmény tökéletes, élő koncert minőségű legyen.

  Az aktuális dekódolási minőségről a BTA30 előlapján található jelzőfény színe ad tájékoztatást.

  Az Apple és androidos eszközökre letölthető FiiO Music App és a FiiO Control App segítségével finomhangolhatod a BTA30 működését. A kodekek engedélyezése vagy letiltása mellett pl. a hangerőt is szabályozhatod az okostelefonodról.

  Hangerő szabályozásra a BTA30 előlapján található, finoman szabályozható potméter is használható. Az ADC görbe rekonstrukcióval felvértezett potméter tökéletes együttfutást eredményez a két oldal között. Az analóg és a digitális kimeneteket egyaránt beállítja a hangerőszabályozó.

  A Japan Audio Society a tökéletes hangminőséget HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítésekkel jutalmazta.

  Próbáld ki Te is a FiiO BTA30 átalakítót!

  A csomag tartalma: 

  • FiiO BTA30 átalakító
  • USB kábel (Type-C)
  • Sztereó RCA-RCA analóg összekötő kábel
  • Antenna

  Gyártói adatlap

  A termékről a gyártói oldalon további képeket és információkat találsz angol nyelven, itt.

  A termék műszaki adatai
  Jel/zaj viszony (SNR) 115 dB
  Torzítás (THD+N) 0.002%
  Bluetooth BTv5.0 (AAC/SBC/aptX/aptX LL/ aptX HD/LDAC)
  Chipkészlet BT: CSR8675, DAC: AK4490, DSP: CT5302, OPA1662
  Méret 120 mm x 55 mm x 23.5 mm
  Tömeg 115 g
 • Kérdések (0)
 • Vélemény írása

  Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz