Kérdése van erről a termékrőlFiiO Q7 DAC+AMP 

Asztali tudás és teljesítmény hordozható kivitelben
2x THX788+, ES9038PRO DAC, 2x 3000 mW, Bluetooth

A FiiO Q7 DAC a legnagyobb tudású és teljesítményű digitális-analóg átalakító a FiiO kínálatában. A Q7 paraméter listáján könnyen tetten érhető, hogy a fejlesztők mindenből a csúcsminőséget keresték - és meg is találták azt.

A Q7 szimmetrikus kivitelezésű. A jobb és bal csatornát külön áramköri egységek szolgálják ki. Az ES9038PRO digitális-analóg chip (DAC) az ESS Technologies terméke, benne oldalanként 4 párhuzamos csatornán folyik a feldolgozás. Az asztali lejátszók felső kategóriájában találhatóak meg ezek a chipek. 

A THX788+ analóg erősítő chipet a THX külön a FiiO kérésére hozta létre a "sima" THX788-ból a kívánt teljesítmény elérése érdekében. A két THX788+ analóg erősítő chip a stúdió fejhallgatókat is gond nélkül meghajtja. (A THX logó a mozifilmek végéről is ismerős lehet, a filmipar magas elvárásai hívták életre a THX globálisan elismert megoldásait.)

A rendszer lelke egy ARM Cortex M4 alapú irányítóközpont, ami a FiiO saját fejlesztése. Az XMOS XU316 egy 16 magos processzor, amely 2 órajelet kezel, az éppen fogadott jel mintavételezésének megfelelően. Akár 768 kHz/32 bit, DSD512 és MQA feldolgozásra is képes.
A QCC5124 chip a Bluetooth-on fogadott adatfolyamot kezeli. Ismeri az LDAC, AptX Adaptive, AptX Low Latency, AptX HD kodekeket is a hagyományos, jól megszokott kodekek mellett, így vezeték nélkül is a vezetékes minőség illúzióját adja.

A Q7-ben az analóg és a digitális áramköri egységek egymástól elválasztva, külön-külön árnyékolással védve működnek, így nem zavarják egymást.

A Q7 tetején elhelyezett, arany színű potméter a kényelmes hangerő szabályozás mellett más célokat is szolgál: lépkedhetsz vele a menüben, vagy pl. kiválaszthatod az aktív bemenetet.

Beltéren a mellékelt állványra helyezve is használhatod a Q7-et. Az állvány az esztétikus tárolás mellett a nagy felbontású zenék dekódolása közben keletkező hőt is elvezeti.

Ha tápegységgel használod a Q7-et, úgy egészen elképesztő, oldalanként akár 3000 mW-os teljesítményre képes ez a csinos kis szörnyeteg. Ilyenkor érdemes átváltani DC módra, hogy a Q7 a beépített akkumulátor helyett az egyenáramú (DC) tápegységből kapja a tápfeszültséget. Ha elmész otthonról, kapcsolj vissza Battery (akkumulátor) módba, feltöltött akkuval egész nap élvezheted a Q7 szolgáltatásait. (Külső tápegység nélkül 1500 mW a kimenetek teljesítménye.)

A FiiO Q7 előlapján egy jól olvasható IPS kijelzőt találsz. Azon látható az akkumulátor állapota, a beállított hangerő, az aktív bemenet és a dekódolás minősége is. Utóbbit a Q7 élein látható, ambiens fény színe is jelzi.

Ha akkumulátoros eszközzel használod a Q7-et, akkor érdemes kikapcsolni a Q7-en a töltést a termék alján található kapcsolóval. Így a Q7 nem fogja lemeríteni a lejátszód akkumulátorát.

Ha csak a Q7 digitalis-analóg átalakítóját szeretnéd hasznosítani, USB-n, optikai vagy koaxális kábelen keresztül csatlakoztasd azt a számítógéphez, sztereó hangrendszerhez vagy egy okostelefonhoz, és valamelyik vonali kimenetet kösd a szobai hangrendszerhez!

A Q7-en az alábbi csatlakozókat találod:

 • 3.5 mm-es fülhallgató kimenet / vonali kimenet (menüből választható)
 • 6.35 mm-es fejhallgató kimenet 
 • 2.5 mm-es, szimmetrikus fülhallgató kimenet 
 • 4.4 mm-es, szimmetrikus fejhallgató kimenet / vonali kimenet (menüből választható)
 • RCA SPDIF (digitális) koaxiális bemenet 
 • Optikai SPDIF (digitális) bemenet 
 • USB-C bemenet töltéshez és USB DAC funkcióhoz
 • DC12 tápegység csatlakozó (a mellékelt, kapcsoló üzemű helyett használhatod a külön megrendelhető FiiO PL50 lineáris tápegységet is.)

A Q7 szolgáltatásait az óriási, 9200 mAh-s lítium-polimer akkumulátornak köszönhetően egész nap élvezheted egyetlen töltéssel.

A Q7 három védelmi rendszert is kapott: A túlterhelés és a túlmelegedés elleni védelem a Q7-et védi, a maximális hangerő limit a fülhallgatódat és a füleidet.

Az okostelefonodra ingyenesen letölthető FiiO Control Appból vagy a FiiO Music Appból elvégezheted a Q7 finomhangolását: Bluetooth formátumot választhatsz, beállíthatod a fényeket vagy pl. a balanszt.

A tökéletes hangminőségért a Japan Audio Society HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítéssel jutalmazta a FiiO Q7-et.

A zenei kollekcióban több van, mint gondolnád. Próbáld ki Te is a FiiO Q7-et e titkok felfedezéséhez!

A csomag tartalma:

- FiiO Q7 DAC+AMP
- Hűtőállvány
- Hálózati tápegység tápkábellel
- USB-A - USB-C kábel
- USB adapter
- USB-C - USB-C kábel - hosszú
- USB-C - USB-C kábel - rövid
- USB-C - Lightning kábel
- Műbőr tok
- Használati útmutató

Gyártói adatlap

Kattints ide, ha meg szeretnéd nézni a FiiO Q7 angol nyelvű oldalát, ahol további információkat és képeket találsz.

A D/A átalakító műszaki adatai
D/A átakítás 768kHz/32bit + DSD64/128/256/512, MQA 8x
Teljesítmény 1500 mW (akkumulátor mód) 3000 mW (DC mód külső tápegységgel)
Frekvencia átvitel 5 Hz - 80 kHz
Torzítás (THD+N) <0.0003% (1 kHz)
Jel/zaj viszony (SNR) ≥125 dB
Fejhallgató impedancia 16 -300 ohm
Méret 158.4 x 88.5 x 28.3 mm
Tömeg 620 gramm
Bluetooth v5.0 (AAC/SBC/aptX/aptX Low Latency/aptX HD/LDAC)
Csatlakozók Optikai, koaxiális, USB bemenet. 2.5, 3.5, 4.4, 6.35 fejhallgató kimenet. Töltés csatlakozó.
 • Kérdések (0)
 • Vélemény írása

  Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz