Kérdése van erről a termékrőlFiiO Q15 

Hordozható fejhallgató erősítő D/A konverterrel

A FiiO Q15 egy nagy teljesítményű, professzionális, akkumulátoros DAC, amely nagyon tiszta hangzást ad a számítógépedből, telefonodból, tabletedből vagy a játékkonzolodból származó hangoknak.

A FiiO Q15-ben a japán Asahi Kasei Microdevices (AKM) egyik legújabb fejlesztése, egy AK4191 + AK4499EX chip pár végzik a dekódolást, melyek simogató hangja alacsony torzítás mellett biztosít magas jel/zaj viszonyt.. Az alkalmazott DWA routing technológiáról és az egyéb részletekről bővebb információt találsz az AKM honlapján.  (A Q15-ben is alkalmazott Velvet Sound irányvonalról itt tájékozódhatsz.)

A Q15-ben a feldolgozás irányítását egy Texas Instruments (TI) Cortex M4 mikrokontroller végzi. Az eltérő időalapokból adódó problémák megelőzése érdekében két, egymástól független kristályoszcillátor szolgáltatja az órajelet.

A Bluetooth, USB vagy koaxiális kapcsolaton keresztül beérkező jelet a egy XU316-os XMOS chip fogadja maximum 768 kHz/32 bit, DSD512 vagy MQA full minőségben.

A legjobb hangminőséghez az USB-s összekötést ajánljuk, amivel akár a 768 kHz/32 bites vagy a DSD512-es szint is elérhető.

A QCC5125  Bluetooth chip ismeri a csodálatos hangzású LDAC és aptX Adaptive mellett a régi kodekeket is, így az új szabványokat nem ismerő készülékedről is küldhetsz zenét a Q15-nek Bluetooth kapcsolaton keresztül.

Ha a lejátszód koaxiális kimenetét szeretnéd forrásként használni, a Q15-tel azt is megteheted akár 192 kHz/24 bites vagy DSD64 minőségben.

Az áramkörben egymástól elkülönítve, saját árnyékolás alatt helyezkednek el az analóg és a digitális részegységek. Az áramköri elemek kiválasztása és azok elrendezése mind-mint tudatos tervezés és tesztelés eredménye. 

A FiiO Q15 számos beépített védelmi mechanizmus van: a hő és feszültség problémák elleni védelem mellett rendelkezik pl. az akkumulátor élettartam hosszabbítására is alkalmas alrendszerrel, amely kellő időben kapcsolja be vagy ki a töltést.

A készülék alján két kapcsoló található. A Phone mode kapcsolóval telefon módba állítható a Q15: ilyenkor nem vesz fel töltést a Q15, hogy ne merítse le a forrásként használt okostelefonod akkumulátorát.

A Q15 erősítője nagyobb teljesítményt tud leadni, mint általában a számítógépek/lejátszók. Ha a kellemesen bordázott, finoman állítható hangerőszabályozót már nem tudod tovább tekerni, ellenőrizd a Gain beállítást.

A Desktop mode fizikai kapcsoló segítségével asztali módra válthatsz, ha gyorstöltőt csatlakoztatsz az erre a célra dedikált USB-C töltő aljzathoz. Ekkor elérhetővé válik a nagy teljesítményű, 1600 mW-os kimeneti mód, amellyel akár egy magas impedanciás, stúdió fejhallgatót is meghajthatsz, miközben a beépített akkumulátor pihen.

Választhatsz, hogy a hagyományos, 3.5 mm-es fejhallgató kimenetet használod, vagy a 4.4 mm-es szimmetrikus kimenetet, amely részletesebb színpad képet és még nagyobb teljesítményt ad, mint a hagyományos kimenet. Mindkét kimenet használható vonali (line-out) csatlakozóként is, ha a menüben ezt a beállítást választod.

A Q15 CNC megmunkálással készített, fém háza amellett, hogy elegáns megjelenésével vonzza a tekintetet, megfelelő árnyékolást  biztosít a belső alkatrészeknek.

A Q15 előlapján elhelyezett. 90 fokonként elforgatható IPS kijelzőn ellenőrizheted az aktuális dekódolási paramétereket, és elvégezheted a szükséges beállításokat is. Az ingyenesen letölthető FiiO Control App segítségével azokat a beállításokat is elvégezheted, amelyeket a Q15 gombjaival nem tudsz beállítani. Pl. a Control appból finomhangolhatod a hangszínt a Parametrikus EQ (PEQ) segítségével.

A Q15 szolgáltatásait akkumulátros módban az óriási, 5500 mAh-s lítium-polimer akkumulátornak köszönhetően akár 9 órán át is élvezheted egyetlen töltéssel. 


A tökéletes hangminőségért a Japan Audio Society HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítéssel jutalmazta a FiiO Q15-öt.

A zenei kollekcióban több van, mint gondolnád. Próbáld ki Te is a FiiO Q15-öt e titkok felfedezéséhez!

A csomag tartalma:

- FiiO Q15
- USB-C - USB-C összekötő kábel
- USB-C - USB-C töltő és adatátviteli kábel
- USB-A - USB-C adapter
- szilikon gyűrűk
- szilikon lap
- vászon tok
- Használati útmutató

Gyártói adatlap

Kattints ide, ha meg szeretnéd nézni a FiiO Q15 angol nyelvű oldalát, ahol további információkat és képeket találsz.A D/A átalakító műszaki adatai
D/A átakítás 768kHz/32bit + DSD64/128/256/512, MQA Full
Teljesítmény 2*1600 mW
Frekvencia átvitel 20 Hz - 80 kHz
Torzítás (THD+N) 0.0004%
Jel/zaj viszony (SNR) 123 dB
Fejhallgató impedancia 32-300 ohm
Méret 143.5 x 71.75 x 21.75 mm
Tömeg 305 gramm
Bluetooth v5.1 (AAC/SBC/aptX/aptX Low Latency/aptX HD/aptX Adaptive/LDAC)
Csatlakozók Koaxiális, USB-C, Bluetooth bemenet. 3.5, 4.4 fejhallgató kimenet. Töltés csatlakozó (USB-C)
  • Kérdések (0)
  • Vélemény írása

    Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz